ZÖLD-Próba játékunkon pecséteket lehet gyűjteni a kiállítóink által működtetett játékhelyszíneken.
A nehézségtől függően 1, 2 vagy egyszerre akár 3 pecsét is szerezhető egy feladat megoldásával.
A sorsoláson való részvételhez 7 pecsétet kell összegyűjteni a játékosoknak ZÖLD-Próba-útlevelükbe.

A ZÖLD-Próba játék főnyereménye:

20 000 Ft értékű DriveNow kupon (1-1 db a délelőtti és a délutáni sorsoláson)

A további nyereményeket ide klikkelve tekintheti meg!
A verseny részletes szabályait itt olvashatja!

 

ZÖLD-PRÓBA helyszínek:

Vajon merre tart Magyarország a fenntartható fejlődés útján?
Mely erőforrások területén teljesítünk jól és hol van szükség felzárkózásra?

Látogass el standunkra és tedd próbára tudásod a szelektív hulladék gyűjtésről! Töltsd ki szelektíves totónkat, rakd ki a kirakóst, vagy szelektálj! Ha valamely feladatot sikeresen elvégzed 1 ZÖLD-PRÓBA pecsét a jutalmad!

Tudod, hogy mi, mikor terem hazánkban és mit, mikor érdemes vásárolni? Ha törekszel arra, hogy mindig szezonális terméket vásárolj, akkor ételeid alapanyagai nem utaztak több ezer kilométert a konyhádig!

Ismerkedj meg különböző növények magjával! Tapasztald meg mennyire sokszínűek! Ha kedved van, akár saját termésképet is készíthetsz majd belőlük!

Vegyél részt a környezetbarát fatüzelésről, komposztásról szóló totók, természetismereti kvíz- és kirakós játékaink, vagy természetismereti összepárosító játékunk egyikén...

Felismered-e a kerékpáralkatrészeket, ha azok már rég nem egy drótszamárhoz tartoznak? Vajon a dísztárgyak milyen elemekből épülnek fel?

Hogyan segítenek a fák a klímaváltozás káros hatásainak csökkentésében? Tudtad, hogy a legszennyezőbb közlekedési mód a repülés? Vajon miként járul hozzá a globális felmelegedéshez a marhahús fogyasztása? Mit tehet egy ember a klímaváltozás ellen?

Mi lehet a folyóvizekben a halakon kívül? Vajon te mennyire vagy ügyes a hulladékhalászatban? És ha kifogtad, tudod, hogy mi a teendő az egyes hulladéktípusokkal?

Mennyit tudsz a gyapjúról? Felismered becsukott szemmel is– csak tapintás alapján? Tudod, hogy melyek a környezetbarát textilfélék? Vajon miért környezetbarát a gyapjú? No és azt tudod-e, hogy hogyan készül? Tudod-e mi az a nemezelés, mi szükséges hozzá és mit lehet készíteni ily módon?

A vásárlók által kedvelt termékeken megtalálható védjegyeket bemutató látványos mágneses párkereső játék, kakukktojással.

Tippeld meg, mennyi halat eszünk évente fejenként, illetve hogy Magyarország hányadik helyet foglalja el a pontytenyésztők nemzetközi rangsorában. Hány vegyületet vizsgáltak a Happy Fish projekt során a halastavak vizében és üledékében? Mi Magyarország kedvenc halfaja, és miért biztonságos és egészséges a hazai halak fogyasztása?

A környezetvédelem egyre fontosabb szerepet tölt be életünkben, és egyre kedveltebb téma a nyelvvizsgákon, nyelvi érettségiken is. A Zöld Út nyelvvizsga megalakulása óta nagy fontosságot tulajdonít a minden szakterületeten megjelenő környezeti tudatosságnak, ezért a kezdetektől fogva szerves része a környezetvédelmi tematika is, mint például a hulladékgazdálkodás, a környezetszennyezés, a globális felmelegedés vagy az alternatív energiák.

Tedd próbára a tudásod a gyógy- és fűszernövények, növényi termések és Magyarország védett állatai terén, de vigyázz, ehhez minden érzékszervedre szükséged lesz!

A Seed Bonbon magbonbonjaihoz használt vetőmagokat mutatjuk be, és meg kell adnod, melyik növény magját látod. Segítségképpen régi növényrajzokat mutatunk, amelyeken az adott növény részei és a magok is látszódnak.

Játék, melynek során a tapintásodé a főszerep! Tapintsd ki, milyen újrahasznosítható anyagot rejtenek a zsákok és tudd meg, hogyan lehet őket újrahasznosítani.

Mennyi idő alatt nő akár 1 métert az óriásbambusz? Hogyan érdemes ápolni a kókusztálat, hogy minél hosszabb ideig tartson? Miből készülnek a rawcoconut kanalak?

Hírlevél feliratkozás

Támogatóink, együttműködő partnereink

© Heiling Média Kft.