A Tiszai PET Kupát az teszi különlegessé az egész világon, hogy magát a szennyezést eszközként használja fel. A folyóból kigyűjtött szemét a PET Kupában értékes alapanyag, aminek segítségével küzdeni lehet a környezeti probléma ellen. A PET Kupa sikerének titka, hogy nem áll meg a hulladék összegyűjtésénél, éppen ellenkezőleg: itt veszi csak igazán kezdetét a történet. A hulladékból ugyanis hulladékgyűjtő hajók épülnek, amelyek igen hatékonyan veszik fel a harcot a környezetszennyezéssel.

Több mint 18 tonna hulladék kitermelése a folyóból, 47 PET hajó megépítése, több tucat hulladékhegy feltérképezése és letermelése, több száz folyamkilométer megtétele a Tiszán, több ezer önkéntes bevonása - eddig ez a Tiszai PET Kupa egyenlege. De vajon mi rejlik a számok mögött? Honnan jött az ötlet, milyen emberek működtetik, és meddig hajlandóak elmenni annak érdekében, hogy a Tisza megint tiszta legyen? Az 'ÜZENET A PALACKBAN' az ő történetüket meséli el. Azokét az emberekét, akik részt vettek már legalább egy tiszai hulladékhegy megtámadásában, akik kivették a részüket legalább egy PET hajó felépítésében, hajóztak hulladékhajón és küzdöttek a szennyezéssel. Azokét az emberekét, akik egyszerűen csak PET kalózoknak nevezik magukat.

A 'Valamit visz a víz' sugárzása óta 5 éve telt el. A PET Kupa azóta sokat fejlődött. A Természetfilm.hu stábja önkéntes munkában a kezdetektől fogva dokumentálja a PET kalózok kalandjait. Ez az értékes archívum képezi az 'ÜZENET A PALACKBAN' c. film alapját. A stáb a felvételeket eddig soha be nem mutatott fedélzeti videókkal, videónapló részletekkel egészíti ki.

a TERMÉSZETFILM.HU bemutatja ÜZENET A PALACKBAN alapötlet MOLNÁR ATTILA DÁVID, PALKÓ ISTVÁN, TÓTH ZSOLT MARCELL írta MOLNÁR ATTILA DÁVID fényképezte TISZA BALÁZS, TÓTH ZSOLT MARCELL vágó LUKÁCSI KORNÉL hangmester TAMÁS ZSOLT colorist SILIMON EMESE szakértő HANKÓ GERGELY producer MOLNÁR ATTILA DÁVID, TÓTH ZSOLT MARCELL, HANKÓ GERGELY rendezte MOLNÁR ATTILA DÁVID forgalmazza PAULINE MAZENOD WINDROSE.FR